Arhiva pentru January, 2010

Nu sunt tipul de om care se uita la televizor, ma uit destul de rar, in general sunt tipul de telespectator foarte pretentios. Incerc sa ma abtin cat de mult pot atunci cand vad ceva care nu imi place – consider ca timpul liber (putin) pe care il am la dispozitie ar trebui sa fie petrecut cat mai frumos. Cand vad o reclama incerc sa urmaresc mesajul, targetul ei, bugetul si mai multe aspecte – nu, nu pot sa ma uit la o reclama pur si simplu… defect profesional.

Am ajuns la un anumit prag la care trebuie sa transform scurtele comentarii pe care le fac cand sunt in fata televizorului in vorbe pe blog. Trebuie sa o spun: reclamele Romtelecom-ului sunt RETARDE. Da, RETARDE.

Si aici nu mai vorbim de buget pentru reclama, mesaj sau target. Bugetul este mare – Romtelecom-ul cu toate brandurile asociate: Dolce, ClickNet sau Voce sunt vestiti pentru bugetele lor maride publicitate. Mesajul dat in ultimele reclame: “e ieftin nene!”; target: toata lumea in general, cei care sunt majori si au o oarecere sursa de venit… toti ne uitam la televizor si folosim Internetul.

Romtelecom a avut reclame foarte bune in trecut, sa ne aducem aminte de reclamele de la ClickNet din urma cu un an, jos palaria. Probabil strategia lor (acum) este sa vanda ieftin, tuturor. Dar nu asa… targetul e pitzipoanca din scara de bloc din Ferentari.

Hai sa vedem reclama cu asa numitul ’scenariu’:

(Jane urbana) Ma intreaba mama daca iti plac papuceii… raspunde-i tu…

Tarzan batran, cu ochelari si cu o fata retarda isi pune papucei si ne arata si un picior paros, ia laptopul incepe sa scrie.
Dupa papucei ne dam iar seama ca ceea ce vrea sa fie ‘funny’ este defapt o comedie proasta.

(Jane urbana) Ce-i scrii acolo?

Tarzan intoarce laptopul sa nu vada Jane ceea ce scrie. Asta-i faza care ma intriga cel mai mult… de ce e asa de secret ceea ce ii scrie Tarzan lui soacra-sa despre niste papuci? Defapt nu are nicio legatura cu vreun curs firesc al actiunii… este doar o faza fara legatura.

(Papagalul retard care n-are nici el nicio legatura cu reclama defapt, cica pentru ca e si el din jungla ca si celelalte personaje emancipate din reclama.) Hai nu fi papagal, inteleg ca v-ati bagat cel mai ieftin Internet… da’ cum e? mai sunt si eu pe aici prin zona… :* ClickNet cel mai ieftin…

ABSOLUT RETARD… Tarzan, papagalule… lasa-ne!!! Romtelecom schimbati agentia… Daca vreau sa cumpar de la voi  as cumpara ca e ieftin si bun… dar in niciun caz din cauza papagalului si a lui Tarzan. Din contra!


06
Jan '10

…. adica salutari din Republica Ceha (stati calmi ca nu am invatat ceha asa repede, traiasca google-ul :D )

Eeehh… si uite am ajuns si la cehi…
O prima impresie ca locuitor, simplu om care merge in fiecare dimineata la munca: “Mamaaaa cata civilizatie!!!…”

Dar sa trecem peste pentru ca toti care pleaca din Romania spun cam acelasi lucru. Sa va spun cum e pentru mine noul loc de munca…

Pana acum e okay… Exceptand faptul ca trebuie sa cobor 4 etaje ca sa fumez o tigara si apoi sa urc din nou (automat sunt nevoit sa fumez mai putin).

Colegii, nu se compara cu voi (in primul rand nu vorbesc romana :D ), sefii sunt putin comunisti, de exemplu nu avem voie sa: folosim YM, Skype si altele, sa stam pe youtube cand nu avem ce face, de fapt nu prea avem voie sa facem nimic. Pana acum m-am conformat, dar am vazut ca nimeni nu prea tine cont de ce zic ei, toata lumea are tot felul de site-uri deschise (si nu va ganditi la cisco sau orice alt site care ne-ar ajuta in munca de zi cu zi)… De unde trag concluzia ca ei vorbesc, noi le dam dreptate si in final facem tot ce stim… Eu pana acum am avut de invatat si o sa mai, asa ca o vreme nu o sa ma plictisesc si nu o sa fiu tentat sa “fac surfing pe net”, sa vedem cand termin cu invatatul si o sa incep sa “muncesc”, trebuie sa gasesc o solutie atunci pentru ca langa mine sta domnu’ manager si nu cred ca e tocmai okay sa pierd timpul aiurea chiar sub ochii lui. Nu?

Si cam atat dupa primele 3 zile de locuit si muncit la “ce’oslovaci”.