Arhiva pentru May, 2010

25
May '10

Cine e Mourinho?

by Ana Ceptureanu

José Mário dos Santos Félix Mourinho (n. 26 ianuarie 1963, Setúbal, Portugalia) este un antrenor portughez de fotbal care pregateste formatia italiana Internazionale Milano. Este poreclit „The Special One” (Specialul), titlu pe care si l-a acordat singur si care a fost apoi preluat de presa engleza pe vremea cand antrena pe Chelsea Londra.

Dintrun tata fotbalist si o mama care il impingea spre cariere de business, Mourinho se revolta si urmeaza Institutul Superior de Educatie Fizica, asta dupa ce a mirosit ca din el mare fotbalist n-o sa iasa.
Ca orice om caruia destinul i-a batatorit calea spre succes, incepe de jos. Primele contacte cu lumea fotbalului le are in 1992, cand devine translatorului antrenorului Sporting Lisabona, Sir Bobby Robson. Nu e tocmai ce vroia..era un fel de spalat vase in timp ce vroiai sa devii sef bucatar.. Pana prin 2004 tot se perinda prin Portugalia si Spania, intai ca translator, apoi ca antrenor secund si in cele din urma ca antrenor principal la FC Porto, careia ii aduce trofeul Ligii Campionilor. Soarele incepe sa ii surada incepand cu 2004 cand ajunge la Chelsea Londra, inlocuindu-l pe antrenorul principal Claudio Ranieri si astfel devenind antrenorul cu remuneratia cea mai mare: 5,2 milioane de lire.

Golul castigator il trage in poarta cu Inter in 2010, alaturi de care castiga toate trofeele posibile: Campionatul Italiei, Cupa Italiei si Champions League. Limbile rele susura ca ar pleca catre Real Madrid pe o suma mult superioara celor 8 milioane pe care le incasa la Inter.

In orice caz, Mourinho e omul momentului. Bravo!


20
May '10

Suprinzator in trecut, previzibil pana la banal, in prezent, castigatorii talent-show-urilor de tipul “America`s got talent” din intreaga lume pare sa aiba ceva in comun, un lucru nu chiar atat de marunt.

In 2008, Neal E. Boyd castiga 1 milion de dolari si multa faima, caci a fost proclamat castigatorul “America`s got talent”, editia a 3-a. Un baiat deloc slab si cu afinitati vizibile catre muzica lirica:

Susan Boyle. A devenit extremely famous nu pentru ca a castigat “Britain`s got talent” in 2009 (caci s-a plasat pe locul 2), ci pentru ca dintrun chip atat de raspingator a iesit o voce inspaimantator de frumoasa.

Si iata ca prentu 2010 prezicerile nu se dezmint. “Italia`s got talent” premiaza cu 100.000 euro o femeie nu chiar frumoasa si tanara, ci cu solduri implinite si gusa de Marean, Carmen Masola. Bravo Carmen, tocmai ai cucerit titlul de “Susan Boyle a Italiei”…

Asadar, dragii mei comuni, banali, talentati dar normali, ingrijiti, inteligenti. Un castigator de “A country`s got talent” trebuie sa fie cineva anormal intrat in normal. Cu cat esti mai urat, cu atat ai mai multe sanse de castig.

Noroc.


17
May '10

A fura e un lucru romanesc… Am vazut multe lucruri furate in Romania sau furate de romani oriunde altundeva pe glob, insa imi dau seama pe masura ce inaintam in timp ca nu avem nicio sansa sa evoluam.
Nu cu atitudinea asta… Tepes este un caracter romanesc si nu degeaba el a trait in Romania. Chiar daca avem in istoria noastra un personaj precut Tepes, pot sa zic ca tot nu invatam nimic.

Ce am patit… vineri seara, dupa o saptamana de lucru, ma duc la cumparaturi in Kauffland Bucur Obor. Imi iau un cos de cumparaturi din ala cu moneda (de cinci mii!) si ma duc sa imi iau niste legume, trec apoi pe la panificatie, ajung in zona bauturilor… cand imi dau seama ca am uitat sa imi iau salata. Cosul era destul greu de manevrat prin multimea de oameni, asa ca ma hotarasc sa il las intrun loc mai putin populat al magazinului si acolo unde nu incurca pe nimeni si sa ma duc rapid sa imi iau salata. Nu cred ca am facut un minut dus si intors… numai ca atunci cand am ajuns nu imi vad cosul de cumparaturi, prima data am crezut ca sunt amnezic si ca m-am dus in locul gresit, insa petrec vreme de o clipa sa imi aduc aminte ce am facut si imi dau seama ca am fost ‘pradat’ :)
Toata paguba in sine este de o moneda de 50 de bani, insa ma vad in fata faptului implinit ca nu am unde sa imi tin lucrurile pe care vreau sa le cumpar.

M-am trezit ca vorbeam singur cu mine… “Hai mai… ca l-ai pus in alta parte… e posibil sa iti ia cosul cu lucruri cumparate? Inteleg… daca era gol si vroia omul sa isi ia de pe raft un porc intreg de 200 kg… o fi vazut ca e gol si il lua… dar cosul avea cumparaturi in el… Este posibil sa il fi luat cu lucruri in el… Asta nu o cred…”. Timp de 10 minute m-am invartit in zona in care imi lasasem cosul, evident debusolat si dezamagit pana cand am inteles ca nu mai era nimic de gasit. Mi-am luat salata in mana si m-am dus la casa sa o achit. Asa cum se spune ca bucuria vine din lucrurile marunte asa s-a incheiat pentru mine ziua… dezamagitor, dintrun lucru extrem de marunt.

Acum lumea poate sa zica… Zona Obor nu este intocmai populata cu lume de calitate, dar care zona din Bucuresti sau Romania este? Primaverii? Aia nu fura un ou, aia fura boul cu totul.

Pentru acest simplu lucru pot sa afirm destul de usor ca nu o sa trecem prea curand de criza, romanul e facut sa isi fure singur camasa. Atentie: in videoclipul urmator este continut explicit!