Arhiva pentru November, 2010

Animatia si graphic design-urile in 3D pot fi cu adevarat captivante daca le plasezi la locul potrivit, prin lumini, umbre, reflectii a caror textura devine tot mai realistica. Dar pana in momentul de fata a fost super dificil sa intalnesti o experienta 3D competitiva, mai ales in internet. De ce asta? Pentru ca pentru a construi o animatie 3D iti trebuie foarte mult spatiu pentru a stoca datele pe care le cere aceasta, pentru a expune texturi complexe. In trecut insa, aceste cantitati mari de date cereau mult spatiu si un computer foarte performant. Si cum tehnologia calatoreste cu viteza vantului, computerele de azi au spatii imense de stocare a datelor si mai ales, devin din ce in ce mai vedere privind performanta, ceea ce asadar, permite construirea a graphic design-uri in 3D.

Mai multe browsere moderne au adoptat open web tehnologies precum WebGL sau 3D CSS. Cu aceste tehnologii, web developerii pot crea super graphic designuri in 3D pentru aplicatiile web, iar noi le putem vedea fara a mai trebui instalate plug-ins aditionale. Mai mult, browserele moderne profita de o tehnica numita hardware-accelleration. Ceea ce inseamna ca browser-ul foloseste Graphic Processing Unit (abreviat GPU) pentru a accelera afisarea aplicatiilor web fie in 3D sau 2D.

Si atunci, de ce a avea 3D in browser e un lucru interesant? Deoarece acum se alatura lui HTML5, JavaScript si alte tehnologii pe care web developerii le pot utiliza pentru a crea o generatie puternica de noi aplicatii web. Pentru utilizatori (adica noi, restul lumii) inseamna o noua metoda de a vizualiza informatii din paginile web intrun spectru mult mai realistic, tehnologic si distractiv. Lucru cel mai important insa vine atunci cand intervine partea frumoasa a aplicatiilor web. Le poti `share-ui`, schimba, colabora si personaliza cu toti prietenii din intreaga lume.
Acum spune-mi daca asta nu incalca limitele informatiei in Univers?

Enjoy continue reading may 24, 2016 https://writemyessay4me.org building a virtual space for your class can immensely boost the teaching you do in class and enhance students learning.

25
Nov '10

The Rrom`s Identity

by Ana Ceptureanu

In urma unei discutii avuta cu o prietena, am realizat ca pentru concluzia la care ajunsesem impreuna nu mai ramanea nici urma de dubiu.
Cazul este unul extrem de delicat si priveste cetatenii romani de origine nomada, mai pe scurt, tiganii de Romania. Popor de tranzitie, si-au inceput migratia din India si au populat rapid multe tari ale Europei, ajungand prin America si Africa, de asemenea.

In copilarie, pe la bunici, ii intalneai de strada sub diferite identitati: caldarari, fierari, maturatori, lautari, cersetori si alte meserii. Erau cei impodobiti cu aur masiv si care-si plimbau fundul in mercedeees si cei care traiau viata lent, dar la maxim, in caravane. Aveau portul deosebit si limbajul colorat. Atat de colorat incat de cele mai multe ori nu intelegeai nimic, pentru ca vorbeau pe tiganeste, intro fraza rareori intalneai pierdut un cuvant in romana. Bun.

In zilele noastre au migrat in multi din Romania (caci au tendinta sa isi mute `cortul` dupa mirosul banilor si cum la noi e risc de criza alimentara, se intelege) si ii poti intalni in comunitati imense prin Franta, Spania, Italia, Germania si alte popoare la fel de primitoare. In afara faptului ca ii recunosti de la o posta, avand acelasi port si acelasi mers, au alti plozi in brate, mai tineri, cu care ies la lucru. Marea stupoare vine acum. TOTI, dar cand spun toti nu lipseste unul de la apel, vorbesc romaneste. Mergi prin Roma, Paris, Madrid? Toti vorbesc aceeasi limba: romana. Si aici imi vine un soi de oftica, de ce nu mai vorbesc tiganeste si in strainatate pretind toti ca sunt cetateni romani si nu rromi?

Cineva, totusi, sa-mi raspunda.

You can also use these links to download attached files directly from EssayDragon gmail to your dropbox account.

23
Nov '10

Despre browsere and web

by Ana Ceptureanu

Acum 20 de ani, Tim Berners-Lee a facut pentru prima data propunerea pentru World Wide Web. Astazi, internetul devine o forma nelimitata de informatie, comunicare, divertisment, iar momentul in care deschizi un browser, web-ul propune atatea pagini, aplicatii, video&imagini, continuturi interactive.

Dar cati dintre noi stim cu adevarat cum functioneaza un browser sau un web in general? Ce inseamna HTML5 sau HTML? Termenilor precum “cookies” sau “cloud computing” le cunoastem sensul adevarat? Dar cati stiu sa se protejeze impotriva atacurilor impotriva securitatii unui computeri din partea virusilor care se introduc in computer atunci cand suntem online?

In timp ce colegii mei din diferitele departamente ale agentiei noastre web vor completa acest post cu explicatii ale termenilor de mai sus, astept cu interes intrebarile voastre pentru termenii informatici cu care inca nu suntem familiarizati, carora vom raspunde prompt si profesionist.

Voie buna!

Once imstalled, a dropbox www.resumecvwriter.com/ button will be added to your gmail compose window enabling you to instantly send large files.