04
Oct '10

Publicitate online: Google Web Analytics pentru incepatori

by Ana Ceptureanu

Publicitate online: Google Web Analytics

Unul dintre beneficiile importante pe care le ofera o campanie de publicitate online este cu siguranta un tool pus la dispozitie pentru a monitoriza campania respectiva, oferit de catre motoarele de cautare. Pentru a fi cat mai precisi, Web analytics reprezinta o metoda de masurare, analiza si raportare a campaniilor de publicitate online, menite sa usureze intelegerea lor si sa optimizeze utilizarea web-ului.
Pentru initiatii in publicitate online, aceasta unealta online nu reprezinta niciun secret, Google are un tool care se numeste Google Analytics , cu ajutorul caruia furnizeaza printrun panou de control: date, analize, rapoarte catre clientul Google AdWords.

Web analytics este conceput intrun fel prin care se poate masura traficul unui site, dar se poate folosi si ca business si market research. Aplicatiile acestui tool ajuta companiile sa verifice repercusiunile unei campanii de publicitate, cresterea traficului site-ului dupa incheierea unei campanii outdoor/indoor si daca s-a imbunatatit numarul de vizitatori/clienti ai companiei. Vizitatorii sau potentialii clienti/ clientii actuali pot fi monitorizati intro masura formidabila, web analytics furnizand date importante precum: provenienta vizitatorilor (geo-locatia lor: continent, tara, regiune, cod postal), periodicitatea lor (vizitatori noi, vizitatori fideli, vizitatori care au intrat din greseala pe site), paginile de interes major care au fost accesate pe durata unei vizite, landing pages- paginile pe care le-au accesat pentru prima oara pe site; paginile de pe care au iesit de pe site, etc. Mai mult decat atat, web analytics e capabil sa furnizeze si browserul utilizat, adresa IP, software-ului computerului de pe care s-a intrat, cuvintele cheie cu care s-a cautat o anumita informatie datorita carora motorul de cautare l-a directionat catre website-ul tau.
Publicitate online web analytics Google
Panoul de control al unui web analytics este extrem de complex si furnizeaza tot atatea date si analize pentru a imbunatati sever campania de publicitate online pentru care ati optat. Web analytics masoara date precum:

- Page view- vizite per pagina
- Visits – sesiune de vizitare a unei pagini web
- First visit/ First session – vizita noua din partea unui vizitator care pana in momentul respectiv nu mai intrase pe site
- Visitor/ Unique visitor/ Unique session – vizitatorul este considerat computerul de pe care intra si deci daca acelasi vizitator intra de pe doua computere diferite, va fi considerat ca doua vizite unice.
- Repeat visitor – un vizitator devenit loial
- New visitor – vizitator nou care a accesat pentru prima oara website-ul
- Impressions – o impresie inseamna fiecare data cand o forma de publicitate online se incarca pe ecranul userului
- Singletons – numarul de dati in care aceeasi pagina este vizualizata de catre mai multi vizitatori
- Bounce Rate- numarul de vizite in procente cand un vizitator intra si iese de pe aceeasi pagina, nemai vizualizand si alte pagini ale site-ului.
- Visit duration – durata unei vizite
- Page View duration- timpul petrecut de catre un vizitator pe o singura pagina
- Page Depth- numarul de pagini vizualizate intro sesiune
- Frequency – tool folosit pentru a masura loialitatea unui vizitator
- Keywords – cuvintele cheie cu ajutorul carora s-a ajuns pe site, popularitatea lor, etc

Puteti sa va convingeti de avantajele acestei aplicatii furnizata gratuit de Google: http://www.google.com/analytics/

Pentru mult mai multe detalii despre puterea Web Analytics, consultati specialistii in publicitate online marca Blue Engineering.

Special thanks go back to makelearn buy essay justbuyessay.com through whom we learned about this visual.

0 Comentarii
Nume:
eMail:
Website:
Mesaj:
 

Do NOT fill this !